Co zdziała jabłko?
- Zaspokoi pragnienie (nawet duże),
- Zaspokoi głód na dłuższy okres dzięki wolno uwalnianej fruktozie i innych cukrów z błonnika roślinnego,
- Dodatkowo zaspokoi potrzebę na coś słodkiego, jeśli wybierzesz odmianę słodką.
- witamina C (najwięcej w kwaśnych, ale też po prostu dojrzałych oraaz małych jabłkach),
- witamina B1,
- witamina B2,
- witamina B3,
- witamina B5,
- witamina B6,
- witamina B9,
- witamina B12,
- witamina A,
- retinol,
- witamina E,
- tokoferol,
- witamina D,
- witamina K,
- potas,
- żelazo,
- β-karoten,
- likopen,
- błonnik roślinny,
- kwercetynę,
- pektynę (gniazda oraz skórka),
Co ciekawe, pektyny wiążą metale ciężkie (kobalt i ołów) podczas trawienia oraz pomagają przyswajać wapń z organizmu!
Ja zawsze kupuję Szampiona. :)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz